Categorie:  Straatkinderen

Hieronder ziet u ons nieuwsoverzicht in de categorie: Straatkinderen.
Lees hier alles over onze projecten en straatkinderen.

A winner is a dreamer who never gives up.
Author: Nelson Mandela

Kerstactie 2018: de KACHICA school

Kamuli, een afgelegen dorp met veel Rwandese vluchtelingen, wil graag een goede lagere school.

Ouders, verenigd in de KACHICA ontwikkelingsgroep, zetten zich er al jaren enthousiast voor in. Want ‘Onderwijs is de toekomst van onze kinderen!’
De school in Kamuli ontwikkelt zich gestaag, maar langzaam.
Het ministerie van onderwijs gedoogt de gebrekkige situatie zolang er duidelijk voortgang is.
Voor 2019 zijn de plannen heel ambitieus: men wil in dat jaar de school grotendeels afbouwen.
Duidelijk is dat dit alleen mogelijk is met hulp van meerdere sponsoren.
Van verschillende kanten zijn er wel toezeggingen om mee actie te voeren.
Maar zonder uw hulp gaat het niet lukken!
Draag ook bij aan het voortbestaan van deze school.
Wilde Ganzen  is gevraagd dit project te steunen!

De ‘workshop’ van Ulrika is klaar!

Het ziet er prachtig uit. Trots staan de vrouwen voor hun nieuwe werkplaats.

Na het groene licht in februari hebben ze in korte tijd het gebouw voltooid.
Er moest nog veel gebeuren: plafonds en vloeren afmaken, muren pleisteren, glas zetten, elektra en sanitair aanleggen en het hele gebouw schilderen. Ook voor water opvang en een omheining is gezorgd.
Nu is het klaar.

003 a

In Fort Portal laten ze er geen gras over groeien.

Meteen na het ontvangen van het geld eind april zijn de mensen van Ulrika Women and Orphans Development Group begonnen.

Er moet ook nogal wat gebeuren om de workshop af te bouwen: plafonds maken, vloeren afstrijken, muren pleisteren, glas zetten, schilderen, elektra en sanitair aanleggen…
Het werk vordert snel, maar zijn ze nog niet helemaal klaar.
Ze willen zo snel mogelijk kunnen starten met het winkeltje, de cursussen en  verder trainen van de groepsleden zelf.

Met U kijken we uit naar hun volgende berichten.

Lees hier waarom ze na twee jaar eindelijk groen licht kregen.

Groen licht voor Ulrika

Fort Portal 31 januari 2018

Na twee jaar van stilstand, bezinning en reorganisatie kan de Ulrika Women and Orphans Development Group in Fort Portal de afbouw van hun werkplaats en winkel beginnen.

Een hoopvol bestuur en een vernieuwde organisatie verwelkomen Guus Verzellenberg.
Met Fr. Macarius Kabyogamu als adviseur en onder leiding van Kyalimpa Gervasi, de nieuwe voorzitter, is er sinds midden vorig jaar hard gewerkt. Met resultaat: een deskundiger bestuur en meer slagvaardige leiding die haalbare acties en plannen presenteren.

Goed begin van het nieuwe schooljaar

Mannya, 28 januari 2018.

Guus Verzellenberg bezoekt St. Francis Little Birds Nursery & Primary school en de FRALIBI ontwikkelgroep.
De school ziet er prachtig uit. Het oude hoofdgebouw  staat vers in de verf. Zelfs de oude golfplaten daken hebben een frisse kleur. Alle onderhoud is klaar. De fornuizen in de keuken functioneren nu ook goed. Het is wel nog wennen voor de kokkinnen.
We bewonderen het werk van de leraren en studenten van de vakopleidingen. De kleermakerij en de timmerwerkplaats zijn een belofte voor de toekomst van de school.
Grindpaden, groene grasveldjes, pas geplante bomen, afwateringsgoten en terrassen voltooien het plaatje van een goed onderhouden, mooi schoolterrein. Klaar om op 5 februari het nieuwe schooljaar te beginnen.
Complimenten voor het schoolbestuur en het team van Tusaidiane!

FRALIBI CDA en St. Francis school akkoord met reorganisatie

Gunstig tussentijds rapport van Tusaidiane

We vertelden in een voorgaand Nieuwsbericht dat de St. Francis Little Birds N&P School en de Fralibi ontwikkelgroep een problematische fase doormaken.
U kunt dat bericht hier teruglezen.
De conclusie was dat de Fralibi CDA, eigenaar van de school, aan het ‘crashen’ is en de school in haar ondergang dreigt mee te slepen.
Teveel zaken gingen verkeerd en te weinig werden initiatieven ondernomen om de situatie te verbeteren. De schoolgebouwen en het terrein werden niet volgens de afgesproken planning onderhouden en reparaties niet uitgevoerd.
De uitvoering van het actieplan 2017, dat o.m. inhoudt de renovatie van het oude schoolgebouw o.l.v Tusaidiane, werd op last van de donoren opgeschort.