Categorie:  Vrouwen

Hieronder ziet u ons nieuwsoverzicht in de categorie: Vrouwen.
Lees alles hier over onze projecten en vrouwen.

When she can care for herself and her family, she will improve her community and change our world.
Author: Unknown

De ‘workshop’ van Ulrika is klaar!

Het ziet er prachtig uit. Trots staan de vrouwen voor hun nieuwe werkplaats.

Na het groene licht in februari hebben ze in korte tijd het gebouw voltooid.
Er moest nog veel gebeuren: plafonds en vloeren afmaken, muren pleisteren, glas zetten, elektra en sanitair aanleggen en het hele gebouw schilderen. Ook voor water opvang en een omheining is gezorgd.
Nu is het klaar.

003 a

In Fort Portal laten ze er geen gras over groeien.

Meteen na het ontvangen van het geld eind april zijn de mensen van Ulrika Women and Orphans Development Group begonnen.

Er moet ook nogal wat gebeuren om de workshop af te bouwen: plafonds maken, vloeren afstrijken, muren pleisteren, glas zetten, schilderen, elektra en sanitair aanleggen…
Het werk vordert snel, maar zijn ze nog niet helemaal klaar.
Ze willen zo snel mogelijk kunnen starten met het winkeltje, de cursussen en  verder trainen van de groepsleden zelf.

Met U kijken we uit naar hun volgende berichten.

Lees hier waarom ze na twee jaar eindelijk groen licht kregen.

Groen licht voor Ulrika

Fort Portal 31 januari 2018

Na twee jaar van stilstand, bezinning en reorganisatie kan de Ulrika Women and Orphans Development Group in Fort Portal de afbouw van hun werkplaats en winkel beginnen.

Een hoopvol bestuur en een vernieuwde organisatie verwelkomen Guus Verzellenberg.
Met Fr. Macarius Kabyogamu als adviseur en onder leiding van Kyalimpa Gervasi, de nieuwe voorzitter, is er sinds midden vorig jaar hard gewerkt. Met resultaat: een deskundiger bestuur en meer slagvaardige leiding die haalbare acties en plannen presenteren.

CHIDFEA volwassen!

Gaba, Kampala, 30 januari 2018

Op bezoek bij CHIDFEA treft Guus Verzellenberg zelfbewuste vrouwen die weten wat ze kunnen en willen.
Ruim drie jaar geleden waren ze met vijfentwintig, meest alleenstaande moeders met kinderen.
Pratend over opvoeden en proberen rond te komen, begonnen ze een spaar- en mikrokredietfonds om hun situatie te verbeteren. Er viel veel te leren. Over zaken doen, met leningen omgaan en hoe elkaar te stimuleren en steunen.
Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane en haar medewerkers coachten en trainden hen.

Lening voor succesvol CHIDFEA

Het gaat goed met deze vrouwengroep in Kampala.

In januari vertelden wij u al daarover.
De training en coaching van Tusaidiane werpt vruchten af.
De terug betaal discipline van het spaar en leenfonds is uitstekend en steeds meer vrouwen melden zich aan.
Van dit succes getuigen de bedrijfsbezoekjes waarvan het team van Tusaidiane hier verslag doet.
De slechtere economische situatie prikkelt het ondernemerschap en de vraag om krediet neemt toe.
De Child Development and Family Employment Action groep geeft alleen een lening als de betreffende vrouw een eenvoudig, maar realistisch businessplan maakt.

Werkbezoek aan Ulrika

Van 21 tot 24 april j.l. bezoekt Irene van Beekum de Ulrika Women and Orphans Development Group  in Fort Portal.

Zij treft een wat ontredderde groep vrouwen aan.
Nog steeds leiden de misverstanden en communicatieperikelen met de mensen van Tusaidiane een eigen leven en voeden heftige emoties.
Dit vertroebelt het zicht op de overige problemen van Ulrika. De slechte communicatie binnen de eigen gelederen, de onduidelijke taakverdeling en een gebrekkige leiding worden nog maar gedeeltelijk onderkend.

Gesprekken