Leden van bestuur en werkgroep

guus-500

Guus Verzellenberg,
voorzitter

Bestuurslid van Mirembe vanaf 1980.

Van 1975 t/m 1979 werkzaam geweest in Oeganda als tropenarts in Nkozi Hospital, gelegen op de evenaar op de weg van Kampala naar Masaka.
In 1979, tijdens en na de burgeroorlog tegen Idi Amin, werkte hij in Rubaga Hospital, Kampala.

Vervolgens was hij huisarts in Boxmeer, waar hij na 31 jaar in 2011 zijn praktijk beëindigde.

Van 1997 tot september 2013 doceerde Guus aan de Voortgezette Opleiding tot Huisarts van het Radboud UMC te Nijmegen.

sylvia-500

Sylvia Zurmühle, Rfm®, penningmeester

Bestuurslid sinds begin 1990.

Sylvia Zurmühle werkte van 1982 t/m 1987 in Oeganda.

Van 1982 t/m 1985 uitgezonden door Interteam Luzern, Zwitserland, als administratief medewerkster Rubaga Hospital, Kampala.

In 1986 en 1987 was zij als teamlid van de German Emergency Doctors, coördinator voor de medische projecten in Oeganda.

Momenteel werkt Sylvia als senior financiële administratie bij Attero te Moerdijk.

annie-500

Annie Spierings, secretaris

Secretaris van Stichting Mirembe sinds 1990.

Zij was vanaf 1960 werkzaam in het basis- en beroepsonderwijs.

Van 1968 t/m 1971 werkte ze In Oeganda en Tanzania in het beroepsonderwijs voor meisjes en jonge vrouwen.

Annie was tot eind 2012 tevens lid van de projectencommissie Afrika van Stichting Melania.

Door de jaren heen blijft ze actief in vrijwilligerswerk gericht op de derde wereld.

irene-500

Irene van Beekum

Irene van Beekum is arts. Zij werkte van 1970 tot 1974 in Nkozi Hospital.

Zij deed preventief medisch werk, zoals vaccinaties en voedingsvoorlichting, en gaf les aan de opleiding voor verpleegkundig assistenten. Via Elizabeth Namaganda maakte zij kennis met het sociaal-educatieve werk.

Twee van haar drie kinderen zijn in Nkozi geboren.

Irene heeft Stichting Mirembe mee opgericht en is er steeds bij betrokken gebleven. In de loop der jaren bezocht zij Oeganda regelmatig.

carla-500

Carla van Thiel

Carla van Thiel werkte van 1963 tot 1967 in Tanzania; ze werkte van 1967 tot 1982 en van 1992 tot 1997 in Oeganda als verpleegkundige en als trainer/counselor in verschillende gezondheidposten in Teso en Bushenyi District en in het Rubaga ziekenhuis in Kampala.

Carla was tot eind 2012 lid van de projectencommissie Afrika van de stichting Melania.

Carla is lid van de internationale Graal beweging.

Zij gaat regelmatig naar Oeganda om vrienden en projecten te bezoeken.

carla-500

Rose Muberalugo

Rose werkt als allround verpleegkundige in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen en bij Buurtzorg in de wijkzorg.

Rose Muberalugo is in 1979 geboren in Rwanda. Tijdens de genocide in 1996 is zij via het Rode Kruis naar Nederland gekomen. Veel van haar familieleden kwamen toen om. Een deel van de familie vluchtte naar Oeganda en bouwde er een nieuw bestaan op. Rose zoekt hen regelmatig op.

Rose is de trotse moeder van een volwassen dochter Martha en zoon Tyron, die net op school zit.
Sinds januari 2017 versterkt zij de Mirembe werkgroep.
Over haar motivatie en betrokkenheid, met name bij het Kamuli Child Care project , leest u hier meer.

olav-500

Olav van Vliet

Bestuurslid sinds begin 2012.

Olav was van 2006 tot en met 2008 in Masindi, Oeganda.
Hij werkte voor de Engelse organisatie Voluntary Services Oversea.
Hij trainde lokale mensen om zelf computers en netwerken te kunnen onderhouden.

Momenteel werkt Olav als hoofd Communicatie & Kwaliteit bij Het Assink Lyceum, een middelbare school in Haaksbergen.

Ferry_Joke-500

Ferrie en Joke Muller

Joke werkte in Oeganda als leerkracht op de Christ the King Secondary School in Kalisizo in de jaren 1961-1965.

Van 1994- 1998 maakte ze deel uit van de Mirembe werkgroep.

Sinds 1999 verzorgen Ferrie en Joke het drukken en verspreiden van de kerstbrief.

Regelmatig bezoeken onze bestuursleden Oeganda. Zij betalen zelf hun reiskosten.
Alle betrokkenen bij de stichting zijn vrijwilligers en genieten geen inkomen uit hun werk voor de stichting.
Stichting Mirembe heeft geen personeel in dienst.

%d bloggers liken dit: