In Kamuli Childcare Nursery and Primary School,Nieuws,Onderwijs,Tusaidiane

Geslaagde sponsoracties voor de Kamuli school

In mei  konden we € 10.000 over maken naar het bouwproject van  Kamuli Child Care ( Kachica)

Veel  gulle gevers  hebben  hieraan bijgedragen:
De Nederlands Hervormde Gemeente Heumen – Malden voerde acties en hield collectes ook in haar buurgemeente te Groesbeek. Totaal brachten zij bijna € 3000  bijeen.
Van het Steunfonds Derde Wereld van Frankeland in Schiedam, ontvingen we een gift van € 1000,- De ludieke activiteiten voor de vastenactie van de Sint Nicolaas School in Nijmegen leverden veel plezier voor iedereen.  Spelletjes, schminken, een kap- en nagelsalon, de kleutersponsorloop, een pannenkoeken- en hapjesrestaurant. Kinderen, leerkrachten, ouders en ook opa’s en oma’s hebben zich enthousiast ingezet.
In totaal bracht deze geweldige actie € 6012,16 op!

Met de steun van de NH gemeente in Heumen-Malden zijn er in december 2016 nieuwe toiletten aangelegd. In 2017 is er een geheel nieuw klaslokaal gebouwd waar twee groepen les kunnen krijgen.
Het is de bedoeling om in vijf jaar de school geleidelijk te voltooien.
Dit jaar willen ze twee klassen aan het nieuwe blok kunnen toevoegen.

Een volgende stap zijn goten, watertanks en een grondwaterput, zodat de school en het hele dorp altijd over school water beschikken. De Rotary in Woerden zet zich de komende jaren hiervoor in.

De opbrengsten van deze acties helpen de Kachica school een heel stuk op weg naar de verwezenlijking van hun droom: een volwaardige, erkende school met goede leervoorzieningen.

Dank aan alle gulle gevers!

Lees hier meer over dit project