Leden van bestuur en werkgroep

guus-500

Guus Verzellenberg,
voorzitter

Bestuurslid van Mirembe vanaf 1980.

Van 1975 t/m 1979 werkzaam geweest in Oeganda als tropenarts in Nkozi Hospital, gelegen op de evenaar op de weg van Kampala naar Masaka.
In 1979, tijdens en na de burgeroorlog tegen Idi Amin, werkte hij in Rubaga Hospital, Kampala.

Vervolgens was hij huisarts in Boxmeer, waar hij na 31 jaar in 2011 zijn praktijk beëindigde.

Van 1997 tot september 2013 doceerde Guus aan de Voortgezette Opleiding tot Huisarts van het Radboud UMC te Nijmegen.

sylvia-500

Sylvia Zurmühle, Rfm®, penningmeester

Bestuurslid sinds begin 1990.

Sylvia Zurmühle werkte van 1982 t/m 1987 in Oeganda.

Van 1982 t/m 1985 uitgezonden door Interteam Luzern, Zwitserland, als administratief medewerkster Rubaga Hospital, Kampala.

In 1986 en 1987 was zij als teamlid van de German Emergency Doctors, coördinator voor de medische projecten in Oeganda.

Sylvia werkte tot maart 2019 als senior financiële administratie bij Attero te Moerdijk.

Annie Spierings,
secretaris

Secretaris van Stichting Mirembe sinds 1990.

Van 1968 t/m 1971 werkte Annie in Oeganda en Tanzania in het beroepsonderwijs voor meisjes en jonge vrouwen.

Door de jaren heen was ze actief in vrijwilligerswerk gericht op de derde wereld, met name Afrika.

Annie was tevens tot 2012 lid van de projectencommissie Afrika van Stichting Melania. Dit is een grote internationale organisatie, gericht op ontwikkelingssamenwerkingsprojecten voor vrouwen.

carla-500

Rose Muberalugo

Rose werkt als allround verpleegkundige in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen en bij Buurtzorg in de wijkzorg.

Rose Muberalugo is in 1979 geboren in Rwanda. Tijdens de genocide in 1994 is zij via het Rode Kruis naar Nederland gekomen. Veel van haar familieleden kwamen toen om. Een deel van de familie vluchtte naar Oeganda en bouwde er een nieuw bestaan op. Rose zoekt hen regelmatig op.

Rose is de trotse moeder van een volwassen dochter Martha en zoon Tyron, die net op school zit.
Sinds januari 2017 versterkt zij de Mirembe werkgroep.
Over haar motivatie en betrokkenheid, met name bij het Kamuli Child Care project , leest u hier meer.

olav-500

Olav van Vliet

Bij de Mirembe werkgroep sinds 2012.
Olav was van 2006 tot en met 2008 in Masindi, Oeganda.
Hij werkte voor de Engelse organisatie Voluntary Services Oversea.
Hij trainde lokale mensen om zelf computers en netwerken te kunnen onderhouden.

Momenteel werkt Olav als hoofd Communicatie & Kwaliteit bij Het Assink Lyceum, een middelbare school in Haaksbergen.

Judith Grootscholten

Judith is onderwijskundige en werkte van 1998 tot 2000 in Oeganda bij een lokale NGO, actief op het gebied van onderwijs.
Zij stond aan de wieg van Kawempe Youth Centre, één van de projecten die Mirembe ondersteunt. Ook trainde zij leerkrachten in ervaringsgericht onderwijs en ondersteunde zij ontwikkelingsinitiatieven bij een participatieve benadering.

Terug in Nederland werkte zij binnen ontwikkelingssamenwerking, met leren en veranderen als rode draad: ondersteunen van young professionals in de sector, capaciteitsversterking van zuidelijke partnerorganisaties, campagnes en op verandering gericht onderzoek in de Nederlandse samenleving.

Het kunnen bijdragen aan een meer duurzame en rechtvaardige wereldsamenleving is wat haar drijft en inspireert. Sinds augustus 2018 óók als vrijwilliger bij Stichting Mirembe.

Ferry_Joke-500

Ferrie en Joke Muller

Joke werkte in Oeganda als leerkracht op de Christ the King Secondary School in Kalisizo in de jaren 1961-1965.

Van 1994- 1998 maakte ze deel uit van de Mirembe werkgroep.

Sinds 1999 verzorgen Ferrie en Joke het drukken en verspreiden van de kerstbrief.

Nico Terra

Nico is directeur geweest van het International Water and Sanitation Centre in Den Haag. Dit kenniscentrum ondersteunt (lokale) overheden en partijen in het veld in Afrika, Azië en Latijns Amerika met het opzetten van grootschalige en duurzame water- en toiletvoorzieningen voor de allerarmsten. Hij heeft in dit kader veel landen bezocht om met de betrokkenen afspraken te maken over de realisatie van dit soort programma’s.

Sinds juli 2019 is Nico in het bestuur van de Stichting Mirembe verantwoordelijk voor de projecten van de Stichting Tusaidiane die door Mirembe worden behartigd.

Verder is hij lid van het bestuur van de Max Foundation. Een private stichting die zich toelegt op drinkwater- en sanitatieprojecten voor de plattelandsbevolking van Bangladesh.

Regelmatig bezoeken onze bestuursleden Oeganda. Zij betalen zelf hun reiskosten.
Alle betrokkenen bij de stichting zijn vrijwilligers en genieten geen inkomen uit hun werk voor de stichting.
Stichting Mirembe heeft geen personeel in dienst.

%d bloggers liken dit: