In ,,

Project support learning

Laat kinderen weer leren!

Door de coronacrisis en lockdown missen miljoenen Ugandese leerlingen een volledig leerjaar. Alle scholen zijn gesloten. Alleen examenkandidaten konden in het laatste kwartaal van 2020 weer naar school.  Naar verwachting zullen veel scholen ook in februari 2021 (begin nieuw schooljaar) hun deuren nog niet kunnen openen, omdat zij (nog) niet kunnen voldoen aan de regels voor hygiëne en het houden van afstand.

Kinderen van vermogende ouders hebben het afgelopen jaar thuisonderwijs kunnen volgen. De overheid zorgde voor afstandsonderwijs via televisie en voor het verspreiden zij lesmaterialen. De meeste ouders van kinderen in Kawempe kunnen zich geen televisie veroorloven en materialen heeft de wijk Kawempe nooit bereikt.

Leerkrachten kregen in 2020 niet betaald en moesten op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen.

Kawempe Youth Centre heeft Mirembe gevraagd om steun voor de volgende activiteiten:

– Het trainen van leerkrachten om online platforms als Whatsapp en Zoom te gebruiken in het onderwijzen van hun leerlingen op afstand. En om het internet in te zetten als informatiebron.

– Databundels voor leerkrachten om afstandsonderwijs mogelijk te maken.

– Het beschikbaar stellen van lees- en lesmateriaal aan kinderen thuis, via vervoer van materiaal door KYC naar huishoudens in Kawempe.

De activiteiten hebben een looptijd van vier maanden. De hoop en verwachting is dat de animo voor training onder leerkrachten blijft als scholen eenmaal weer open zijn. Daarmee kan IT-gebruik in het onderwijs een verdere impuls krijgen.

De begroting voor deze activiteiten bedraagt € 955,- (4.100.000 Ugandese Shilling).