In ,,

Uganda Catholic Management & Training Institute.

Wat vooraf ging.

Juli 2013. Annie Spierings en Guus Verzellenberg bezoeken Kampala.
Teopista Nakibuule informeert voorzichtig of stichting Mirembe nog een keer ‘haar’ Fashion Design opleiding wil steunen.
Teo geeft vanaf de start in 2003 leiding aan deze vakopleiding.

Elisabeth Namaganda, de toenmalig directeur van het Uganda Catholic Social Training Centre, zag het belang in van beroepsopleidingen, vooral voor meisjes die geen hogere opleiding konden volgen. Zij startte in 2001 de Hotel Management cursus en twee jaar later de opleiding voor Mode Ontwerpen en Confectie.

Teo haalde in het buitenland de nodige diploma’s en heeft in de loop van de jaren met haar staf de cursus tot een gedegen vakopleiding uitgebouwd.
Ter aanvulling van de hand- en trapmachines betaalde Mirembe in 2006 de aanschaf van elektrische machines, een lockermachine en nieuwe tekstboeken.
Teo vertelt dat de opleiding opgeschaald wordt tot een hoger niveau, vergelijkbaar met onze HBO. Alle andere opleidingen van het UCSTI bieden HBO- en Mastertrainingen aan en deze vakopleiding moet volgen.
Teo zelf staat vlak voor haar pensioen. Zij wil niet meer de verdere scholing volgen die nodig is voor docenten aan de vernieuwde opleiding. In 2014 draagt zij de leiding daarvan over.
Meresiane Nnassuuna, de nieuwe directeur van het opleidingsinstituut, dat nu Uganda Catholic Management and Training Institute heet, wordt geconfronteerd met een dramatische afbouw van de al jaren lopende ondersteuning van een buitenlandse donor.
De nodige machines en tekstboeken voor de vernieuwing van opleiding kan het instituut niet zelf opbrengen.

In oktober 2013 komt het verzoek voor nieuwe boeken en om tien industriële naaimachines en twee breimachines te financieren.
Lees hier verder over de voorgeschiedenis van dit onderwijs instituut.


 

Oktober 2014:

Het nieuwe schooljaar is gestart met meer studenten dan ooit.
De nieuwe machines worden intensief gebruikt en aan het eind van de dag worden ze opgeborgen in de aangepaste ‘strong room’ een goed afgesloten, tegen inbraak beveiligde ruimte.
De bibliotheek van de opleiding is met vijftien nieuwe naslagwerken aangevuld.
Teopista heeft trots en dankbaar aan haar opvolgster de leiding overgedragen van ‘haar’ Fashion Design course, geheel up-to-date en toekomst bestendig.


 

Dank voor uw donaties!

Gerelateerd aan dit project:

F&F - UCMTI

KYC foto 5Het Project betreft de eenmalige aanschaf van tien elektrische naaimachines, twee breimachines en tekstboeken voor de vakopleiding Mode Ontwerpen en Binnenhuisarchitectuur van het UCMTI.

Lees meer..