Facts and Figures – Kiwanga Integrated Skills Training Centre

Facts and Figures – Kiwanga Integrated Skills Training Centre

Project nummer :

Naam project :

Contact persoon stichting Mirembe:

Categorie :

Partnerorganisatie in Oeganda:

Naam contactpersoon Oeganda :

Plaats, adres project :

7066

Food Production for Kiwanga Integrated Skills Training Centre

Annie Spierings

gehandicapten, landbouw , veeteelt

Daughters of Charity

Fred Matovu

Kampala, Nantabulirwa Seeta Mukono, District Kiwanga Seeta
P.O.Box 6885 Kampala

Omschrijving project: een inkomen generend project verbouw van landbouwproducten t.b.v. Kiwanga ISTC; oppervlakte 10 acres ( +/- 4,46 hectare)

Datum aanvraag: 09-12- 2015 Einddatum: geen

Totaal bedrag:   € 6337

Aanvraag:            € 4908

Eigen bijdrage:  € 1429

Doel: bijdrage in economische zelfstandigheid van KISTC

Betreft: de bouw van een kleine tweekamerboerderij met toilet en watertank; verder de aanschaf van landbouwgereedschap en plant- en zaaigoed

Motivatie en voorgeschiedenis: zie artikel

Voortgang: Op 3 mei 2016 is het centrum feestelijk geopend.
In augustus 2016 kwamen de eigendomspapieren van het land vrij. De gelden zijn over gemaakt en het landbouwproject is gestart.

Voorgangsrapporten en financiële verantwoording Het land is aangekocht en het kleine boerderijtje gebouwd. De eerste oogst was net binnen toen wij ons gedwongen zagen de relatie met Daughters of Charity en het Aartsbisdom Kampala te beëindigen.
Lees daar hier meer over.

Lees verder: Officiële opening van de school voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Gerelateerd aan dit project:

Motto: “Disability is a hidden ability”,

Korte geschiedenis
Kiwanga Integrated Skills Training Centre is gevestigd in een voormalig weeshuis en schoolgebouw uit de tijd van Zr. Rose Muyinza ( 1970).
Op het terrein van deze school bevindt zich al Philips House, een woonvoorziening voor mensen met zware lichamelijke en geestelijke beperkingen.

Het gebrek aan opvang en onderwijs aan kinderen/jongeren met lichamelijk en geestelijke beperkingen is groot. In de Oegandese maatschappij wordt neergezien op gehandicapten en heel vaak worden zij verborgen gehouden.
Daughters of Charity, een congregatie die valt onder het bisdom Kampala, kan dankzij een paar sponsors de gebouwen weer een, bij de intenties van Zr. Rose Muyinza, passende bestemming geven.
Naast basisonderwijs en beroepsscholing wil het centrum de ouders en gezinsleden ondersteuning bieden. Zij willen ook de maatschappelijke acceptatie van gehandicapten bevorderen en voor hen leef- en werkplekken creëren.

DoCH catering 4Korte beschrijving:

Deze congregatie van religieuze vrouwen heeft haar oorsprong in Amerika. Imelda Nalmulwanga ( 1938-2009)stichtte in 1972 de Daughters of Charity in Oeganda.

Lees verder..