In Gehandicapten,Nieuws,Onderwijs,SEECHILD,Tusaidiane

SEECHILD startup

SEECHILD, een goed begin is het halve werk!

SEECHILD, Sustainable Effective Empowerment of Children with Disabilities, een nieuwe onafhankelijke organisatie voor ouder-begeleiding en zorg in de thuissituatie van gehandicapte kinderen.
Het op te richten Bunamwaya Integrated Day Skills Training Centre zal scholingsprogramma’s bieden aan kinderen en jongeren met lichamelijk en geestelijke beperkingen.

Over Fred Matovu berichtten wij u al eerder. Zijn ongerechtvaardigd ontslag als projectleider van Kiwanga  Training Centre in Kampala motiveerde drie collega’s Susan Nnamujjumbi, Flora Mukwaya, en Charles Ddungu nu zelf ook ontslag te nemen bij Daughters of Charity. Lees daar hier meer over.

Samen willen zij een nieuwe, meer op de thuissituatie gerichte hulporganisatie oprichten.
Voordat zij echt kunnen beginnen willen zij onderzoeken hoeveel mensen hun hulp nodig hebben en waar die ondersteuning dan precies uit zou moeten bestaan.
Ook zoeken zij aansluiting bij bestaande belangengroepen in de gezondheids- en jeugdzorg, onderwijs en anderen in de lokale gemeenschap die de zorg voor gehandicapten van belang vinden.
Er is al huisvesting aangeboden waar zij hun centrum kunnen beginnen en waarvoor zij het eerste jaar geen huur hoeven te betalen.
Tusaidiane Uganda coacht hen in de administratieve en management aspecten van dit project.

De oprichters van SEECHILD willen dat hun plannen reëel zijn, aansluiten bij de behoeften van deze kansarme groep kinderen en het centrum op termijn ook financieel zo onafhankelijk mogelijk maken.
Voor dat noodzakelijke onderzoektraject hebben zij sponsoring gevraagd.
Stichting Mirembe steunt hen hierin  en  Kerk in Actie  draagt 50% bij in de kosten om dit baseline onderzoek te  helpen realiseren.

Wij zullen u in een volgend bericht hier uitgebreider over informeren.

Geïnteresseerden vinden hier het onderzoeksvoorstel van SEECHILD.