In Nieuws

In memoriam Hanny Friesen

Maandag, 30 maart 2021. Hannie, vriendin, nuchtere idealist met een groot hart voor mensen, kinderen in nood, is niet meer.

 

Zij was zo’n 14 jaar lid van het Mirembe bestuur en fungeerde met haar scherpe analyses en commentaren als ons geweten.

Haar kritische blik en out-of-the-box denken hielden ons die jaren met beide benen op de grond.
Zij hielp ons de essentie van onze aanpak niet uit het oog te verliezen: mensen helpen onafhankelijker te worden!

in memoriam Hanny Friesen

Hanny was van 1976 tot 1979 algemeen arts in het Rubaga ziekenhuis in Kampala, Oeganda.
Na haar specialisatie tot kinderarts heeft ze opnieuw 9 jaar in Oeganda gewerkt, zowel in Rubaga Hospital als binnen het National AIDS Control Programme van het Health Department.

Van 1994 tot 1998 was ze als universitair hoofddocent verbonden aan de Medical Faculty van de University of Papua New Guinea. Van 2000 tot 2002 was zij Training Coördinator van het Women and Children’s Health Project, een project binnen het Health Department van Papua New Guinea.

Eenmaal terug in Nederland trad zij toe tot het Mirembe bestuur.

Zij was actief lid van de Sectie Tropische Kindergeneeskunde van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Haar werk als kinderarts in Doetichem heeft Hanny eind 2013 beëindigd.
Van januari 2014 tot medio 2018 was ze werkzaam als universitair hoofddocent in Lilongwe, Malawi, verbonden aan de College of Médicine.
Via de digitale communicatie mogelijkheden probeerde Hanny nog een tijd actief betrokken te blijven bij Mirembe, maar dat bleek in 2016 toch te gecompliceerd.
Pas nadat zij definitief terug was in Nederland konden wij haar in mei 2019 officieel bedanken voor haar jarenlange inzet voor stichting Mirembe.

Hanny heeft zich de laatste jaren als toegewijd vrijwilligster ingezet voor het management en het pastoraat in de Cenakelkerk, Nijmegen.

Wij zijn verdrietig en voelen ons daarin verbonden met haar familie en velen verspreid over alle windstreken, die haar moeten missen.