In ,,,

St. Michael Daycare and Nursery School

St. Michael’s Children’s  Home  wordt  St. Michael Daycare and Nursery school. Het weeshuis gaat eind 2014 sluiten. Stichting Mirembe ondersteunt met € 2.300 de aanpassingen voor de nieuwe bestemming. In Oeganda is het huidig politieke beleid kinderen op te laten groeien in gezinnen en niet in tehuizen..

Daughters of Charity, die de instelling beheert, heeft in overleg met het team van St. Michael’s Home besloten om van het weeshuis een crèche en een kleuterschool te maken. De naburige kleuterscholen en de wijk zijn erover geïnformeerd. Gogonya is een sloppenwijk met 10.000 tot 20.000 inwoners. Smalle steegjes, ongeplaveid, open riolering, afval en rondzwervend huisvuil. Kleine armoedige winkeltjes naast eenvoudige huisjes van roestige golfplaten met kamers waar soms acht tot vijftien mensen wonen. Vaak schilderachtig, met marktkraampjes en kleurrijk geklede en vrolijke mensen. Overal kinderen, kinderen en kinderen…

smnadsNursery day 1b

Ouders die overdag werken of daar naar zoeken laten ook de hele kleintjes vaak zonder voldoende toezicht achter. De oudere kinderen, die niet naar school kunnen, of de ‘oppaskinderen’ moeten er maar op letten…

Nursery items 3a

In de buurt zijn wel een paar kleuteropvangplaatsen, maar van een armoedige kwaliteit.

St. Michael heeft met twee goede kleuterscholen in Kampala overlegd en gekwalificeerde verzorgsters en  onderwijzers aangenomen. Zij willen in 2015 bij het begin van het nieuwe schooljaar 100 kinderen kunnen opvangen. Een tiental stelt Daughters of Charity vrij van schoolgeld.

Door de aanschaf van speeltoestellen, nieuw meubilair en goed lesmateriaal te betalen helpt Stichting Mirembe hen een frisse start te maken met  zorg voor peuters en kleuters.

Kinderen in Oeganda gaan negen maanden per jaar naar school. De weeskinderen die in de drie vakantiemaanden geen opvang hebben in pleeggezinnen krijgen van Daughters of Charity onderdak op het terrein van St Michael’s.

Recent werd op St. Michael’s Home met de buurt een drinkwaterproject gerealiseerd.

Samen met het oudere, goedlopend cateringproject zorgt dit voor enig inkomen.

Gerelateerd aan dit project:

F&F: St. Michael Day Care and Nursery School

Nursery items 3aDe aanschaf van meubilair en speeltoestellen voor de nieuw in te richten crèche en kleuterschool.

lees verder..

De organisatie: Daugthers of Charity

DoCH catering 4Korte beschrijving:

Deze congregatie van religieuze vrouwen heeft haar oorsprong in Amerika. Imelda Nalmulwanga ( 1938-2009)stichtte in 1972 de Daughters of Charity in Oeganda.

Lees verder..