Categorie:  Aids

Hieronder ziet u ons nieuwsoverzicht in de categorie: Aids.
Lees hier alles over onze projecten en aids.

I am not an optimist, but a great believer of hope.
Author: Nelson Mandela

Bezoek aan Mushanga Health Unit III.

Leerzame kennismaking

Deelnemers aan de scholingsreis van Health Education, allen werkzaam in Nederlandse reis advies klinieken, bezoeken op 22 januari deze Health Unit.
Dit is het laatste deel  van een week nascholing die ook een oriëntatie in de Oegandese gezondheidszorg bevat.

Na het Lubaga Hospital, in de hoofdstad stad Kampala en het Nkozi Hospitaal als voorbeeld van een plattelands  ziekenhuis  is dit een kennismaking met een basis gezondheidsvoorziening in de heuvels van Ankole, 30 km van de stad Mbarara.

(meer…)

Armoede bestrijding blijft beste remedie

Vanuit dit aloude inzicht helpt Angelica Nsiimenta de allerarmsten in de omgeving van Mushanga Health Centre hun levensstandaard èn hun gezondheid te verbeteren.

Het Mushanga Home Care Training Programme.
In dertien plaatsen binnen een radius van 20 km van Mushanga zijn nu verschillende groepen 15 tot 25 vrouwen en mannen getraind. De gezamenlijke activiteiten in de groepen van blijken van levensbelang voor de vaak HIV positieve deelnemers.
Naast aids counseling en gezondheidsvoorlichting wordt veel aandacht besteed aan verbetering van de voeding en kleinschalige landbouw en veeteelt. Nieuwe gewassen en methoden leveren meer voeding en inkomen.

(meer…)

Nieuwe wet HIV test in Oeganda.

Nieuwe wet HIV test in Oeganda
Carla van Thiel: Januari jl was ik in Oeganda in Lubaga ziekenhuis, Kampala. Sr. Resty Ndagano, i/c van de Counseling afdeling:

“13% van de vrijwillig geteste zwangere vrouwen is HIV+.”
Verwacht wordt dat ’t werkelijk percentage veel hoger ligt.
Ik vrees dat bij verplicht testen veel vrouwen de zwangerschapscontrole gaan vermijden. Zie ook bericht van Netzwerk Afrika Deutschland.