In ,,,,,,,

Mushanga Health Unit III en Mushanga Social Centre

Algemeen
In het heuvelachtig Ankole ligt het dorpje Mushanga, 40 km ten westen van Mbarara in zuidoost Oeganda. Het heeft naast het Sociaal Training Centre een Gezondheidscentrum, een kerk met pastorie en verschillende middelbare en lagere scholen.

De Health Unit, een mooie kraamkliniek met 6 bedden, een opname mogelijkheid voor 30 patiënten en een laboratorium verwierf de kliniek de status van Health Unit III.

Lees verder over de Health Unit en alle uitgevoerde projecten.

MCYDA 4

Mushanga Social Center
Het sociaal werk van Mushanga is in 1958 tegelijkertijd begonnen met het medische werk in hetzelfde oude schoolgebouw. Vrouwengroepen kregen les in hygiëne, voeding, landbouw en naaien.

Lees verder over het Social Center en alle uitgevoerde projecten.

Gerelateerd aan dit project :

Varkenshouden en koffie kweken voor een betere toekomst

De MCYDA jongeren groep is opgericht in oktober 2020 tijdens de eerste covid-19-lockdown. De 28 jongeren zijn veelal werkeloos geraakt of hebben noodgedwongen hun studie moeten opgeven. Zij vinden elkaar in hun zoeken naar zinvolle bezigheden en de behoefte om hun financiële situatie en die van hun familie te verbeteren. Zij zijn een spaar- en leengroep begonnen en leggen UGX 5.000 per maand opzij.

Lees verder …

De Health Unit begon als ‘dispensary’ in 1958 in een oud schoolgebouw als een eenvoudige kliniek en is sindsdien meerdere malen gerenoveerd en gemoderniseerd.

Lees meer …

mushanga sc stafHet sociaal werk van Mushanga is in 1958 tegelijkertijd begonnen met het medische werk in hetzelfde oude schoolgebouw. Na verschillende renovaties staat er nu verschillende gebouwen voor activiteiten.

Lees meer …