Fact and Figures – Management ondersteuning FRALIBI

Fact and Figures – Management ondersteuning FRALIBI

Project nummer :

Naam project :

Contact persoon stichting Mirembe:

Categorie :

Partnerorganisatie donorkant :

Partnerorganisatie in Oeganda:

Uitvoerende partnerorganisatie Oeganda:

Plaats, adres project :

7062

Management ondersteuning Fralibi

Ann Spierings

onderwijs, weeskinderen

St. Francis- Rakai -Initiative Marburg. eV. Duitsland

Fralibi CDA, Mr. Ferdinand Kafeero

Uganda Tusaidiane Uganda Ltd, Kees Ebskamp, Sharifa Nabaweesi

district Rakai, Mannya, Kwangulu Parish                                                                                  P.O.Box 95 Kyotera –Uganda

Korte beschrijving :
Tusaidiane Uganda LTD begeleidt FRALIBI CDA in tal van taken.
Tusaidiane is de spil bij het plannen en uitvoeren van de renovatie en nieuwbouw  van de school. Helpt bij het organiseren en besturen van de CBO ( Community Based Organisation) met al haar subcommissies.
Zij traint de bestuurders, ziet toe op de financiële en personele administratie en controleert deze.
Kees Ebskamp en Sharifa Nabaweesi helpen met het opzetten en uitvoeren van de microkrediet faciliteiten en dragen hun specifieke deskundigheid hiervoor over op de lokale mensen.
Ook opzet en uitvoering van het schoolgeldfonds gebeurt onder hun begeleiding.
Dit alles volgens een goed uitgewerkt plan. In de loop van de tijd wordt de ondersteuning geleidelijk verminderd om na vijf jaar het doel te bereiken: een bestuurlijk en financieel onafhankelijke organisatie.

management supportKorte motivatie
De plannen van FRALIBI CBO om de St Francis Little Birds School te op het niveau te brengen van een normale school de daarbij komende nieuwbouw, de opzet van het microkrediet fonds voor Foster Families, een schoolgeldenfonds en een stuurgroep voor  economische ontwikkeling zijn zeer ambitieus. Van meet af aan is het vanzelfsprekend dat dit niet zonder intensieve en deskundige begeleiding kan. Tusaidiane Uganda paart de nodige deskundigheid aan met een grote mate van inzet en betrokkenheid.
De begeleiding is gestart in 2014 en opgeschaald in maart 2015 tot een uitgewerkt vijfjarenplan.

Duur:    zes jaar
Datum aanvraag: 05-03-2014
Maart 2105:  uitbreiding tot een vijfjaren plan
Start project: januari 2014
Datum afsluiting: eind  2019

Gerelateerd aan dit project :

Korte beschrijving:

Rakai opgeknapte schoolDe droom van de Fralibi leiding is dat de gemeenschap zich sociaal en economisch ontwikkelt zodat ieder gezin schoolgeld kan betalen voor de wezen en kwetsbare kinderen waarvoor zij zorgen en kan bijdragen aan een studiefonds voor schoolverlaters

Lees meer..

Korte beschrijving:

IMG_0697bFralibi wil de St. Francis Little Birds school op het niveau brengen van een normale school. Daarvoor zijn de bouw van een kleuterdagverblijf, nieuwe slaapzalen voor meisjes en jongens en het verplichte hek om het terrein nodig.

Lees meer ..

Parents congregation listening to the FRALIBI Board 2Korte beschrijving :

Het doel is pleeggezinnen microkrediet te verlenen zodat zij op den duur zelf het schoolgeld voor de weeskinderen kunnen gaan betalen.

Lees meer ..

Korte beschrijving:Veilig drinkwater!

Aanleg van water win- en zuiveringsinstallatie en licht op zonne-energie. Training van lokaal beheer en onderhoud.

Lees meer…

Korte beschrijving:F&F Rakai staff training

Bijscholing van twaalf onderwijzers,  een verpleegkundige
en een maatschappelijk werkster.  De school heeft vier gekwalificeerde onderwijzers en de andere twaalf  onderwijzers hebben een onvoltooide opleiding en werken voor een vrijwilligersvergoeding.

Lees meer…

Korte beschrijving:

vrouwengroep fralibi smallDe bestaande vrouwengroep voorzien van microkrediet en trainen met als doel:  economische vooruitgang en bevorderen sociale samenhang. Aanpakken van gezamenlijke problematiek en opvoeding kinderen.

Lees meer …

In de oorlogen  tegen de dictators Amin eind jaren zeventig en diens opvolger Obote (1980-85)heeft dit al arme en achtergebleven gebied in Rakai veel te lijden gehad. De daarmee samenhangende uitbraak van de Aids epidemie in de tachtiger jaren veroorzaakte nog meer uiteenvallen van gezinnen en kinderen in kwetsbare omstandigheden.

In 1988 startte een Oegandees echtpaar, Mr. en Mrs. Katende, het St. Francis Orphanage Home. Zij trokken zich het lot aan van de vele weeskinderen. Met hulp van donoren en vrijwilligers groeide het opvanghuis uit tot een kleine eenvoudige school, opgetrokken uit leem, riet en golfplaten.

Lees verder …