Facts and Figures – Zonne energie en meubels voor St. Francis Little Birds Nursery & Primary School

Facts and Figures – Zonne energie en meubels voor St. Francis Little Birds Nursery & Primary School

Project nummer :

Naam project :

Contact persoon stichting Mirembe:

Categorie :

Partnerorganisatie donorkant :

Partnerorganisatie in Oeganda:

Uitvoerende partnerorganisatie Oeganda:

Plaats, adres project :

7019

Equipment nieuwbouw St Francis Rakai

Ann Spierings

onderwijs, weeskinderen

St. Francis- Rakai -Initiative Marburg. eV. Duitsland

Fralibi CDA, Mr. Ferdinand Kafeero

Uganda Tusaidiane Uganda Ltd, Kees Ebskamp, Sharifa Nabaweesi

district Rakai, Mannya, Kwangulu Parish                                                                                  P.O.Box 95 Kyotera –Uganda

Korte beschrijving :

Bijdrage in inrichting en uitvoering van de renovatie en nieuwbouw van de St. Francis Little Birds Nursery and Primary School. Bestaat uit aanleg van de zonne-energie installatie en meubilering van de slaapzalen en het leslokaal voor de voortgezette opleiding van de lagere schoolverlaters.

Duur:    Eenmalig.

Datum aanvraag:  05-03-2015

Start project: zomer 2015

Datum afsluiting: nog niet bekend

Begroot bedrag: € 4543,-

Korte motivatie

De prioriteiten in het plan van FRALIBI om de St Francis Little Birds school te op het niveau te brengen van een normale school zijn de bouw van een kleuterdagverblijf, nieuwe slaapzalen voor meisjes en jongens en het verplichte hek om het terrein. Bovendien willen zij lesruimtes om schoolverlaters die geen verdere beroepsopleiding kunnen volgen beter op een zelfstandig leven voor te bereiden. De vernieuwde bad- en toiletruimtes zijn al klaar.

De kosten van de nieuwbouw worden gedragen door St. Francis- Rakai -Initiative Marburg. Deze Duitse organisatie krijgt 75% van de benodigde gelden van Bengo, een medefinancieringsorganisatie van de Duitse overheid. Deze stelt een maximum aan hun bijdrage.

Daardoor komen zij voor de afbouw en inrichting een bedrag tekort dat FRALIBI niet zelf kan opbrengen.

Mirembe wil met haar aandeel de stichting in Marburg en Tusaidiane Uganda ondersteunen om het project tot een goed eind te brengen.

Gerelateerd aan dit project:

Korte beschrijving:

Rakai opgeknapte schoolDe droom van de Fralibi leiding is dat de gemeenschap zich sociaal en economisch ontwikkelt zodat ieder gezin schoolgeld kan betalen voor de wezen en kwetsbare kinderen waarvoor zij zorgen en kan bijdragen aan een studiefonds voor schoolverlaters

Lees meer..

Korte beschrijving:

IMG_0697bFralibi wil de St. Francis Little Birds school op het niveau brengen van een normale school. Daarvoor zijn de bouw van een kleuterdagverblijf, nieuwe slaapzalen voor meisjes en jongens en het verplichte hek om het terrein nodig.

Lees meer ..

Parents congregation listening to the FRALIBI Board 2Korte beschrijving :

Het doel is pleeggezinnen microkrediet te verlenen zodat zij op den duur zelf het schoolgeld voor de weeskinderen kunnen gaan betalen.

Lees meer ..

Korte beschrijving :

management supportTusaidiane Uganda LTD begeleidt FRALIBI CDA in tal van taken.
Tusaidiane is de spil bij het plannen en uitvoeren van de renovatie en nieuwbouw  van de school. Helpt bij het organiseren en besturen van de CBO  ( Community Based Organisation) met al haar subcommissies.

Lees meer ..

Korte beschrijving:Veilig drinkwater!

Aanleg van water win- en zuiveringsinstallatie en licht op zonne-energie. Training van lokaal beheer en onderhoud.

Lees meer…

Korte beschrijving:F&F Rakai staff training

Bijscholing van twaalf onderwijzers,  een verpleegkundige
en een maatschappelijk werkster.  De school heeft vier gekwalificeerde onderwijzers en de andere twaalf  onderwijzers hebben een onvoltooide opleiding en werken voor een vrijwilligersvergoeding.

Lees meer…

Korte beschrijving:

vrouwengroep fralibi smallDe bestaande vrouwengroep voorzien van microkrediet en trainen met als doel:  economische vooruitgang en bevorderen sociale samenhang. Aanpakken van gezamenlijke problematiek en opvoeding kinderen.

Lees meer …