In Nieuws,Onderwijs,Tusaidiane

Het Tusaidiane Boekenfonds: blije gezichten in corona tijd

Sharifa Nabaweesi en haar collega’s sturen een verslag over 2020

Het verslag laat zien hoe relatief kleine donaties veel kunnen bijdragen aan de onderwijs mogelijkheden en een oppepper betekenen voor de leraren, behandelaars en hun pupillen.

Tusaidiane Uganda kreeg verzoeken van leraren om te helpen de negatieve effecten van de schoolsluitingen op te vangen. Onderwijzers gaan van deur tot deur met lesmateriaal om hun leerlingen te helpen. Een tweetal scholen kregen, onder meer om dat mogelijk te maken, een printer.

Het fonds wil het leesonderwijs bevorderen en zowel  studenten als leraren ondersteunen zich verder te ontwikkelen. De instellingen worden zorgvuldig geselecteerd.
Twee lagere scholen, twee middelbare scholen, een kinderdagverblijf en een organisatie voor de opvang van gehandicapte kinderen ontvingen dit jaar boeken, muziekinstrumenten en andere leermiddelen.

Extra budget
Het TUL Book Fund, een project van de voormalige stichting Tusaidiane, ontving in 2020 een extra bijdrage van CONGRAVA Nederland, waarmee het beschikbaar budget dat jaar verdrievoudigde tot ruim € 10.000,-!
Dit was zeer welkom omdat de scholen dit jaar door de coronaproblematiek niet zelf konden bijdragen in de aanschaf van de leermiddelen.

Het verslag (Engels), u leest het hier, geeft een financiële verantwoording over 2020.
De bijgaande foto’s tonen het enthousiasme van de kinderen en blije leerkrachten.

Dit Book Fund is een project van Tusaidiane Uganda Ltd.(TUL).
Hier leest u meer over deze voor ons belangrijke partner in Oeganda.