Tag Archives: onderwijs

Gratis internet voor Kawempe Youth Centre

‘We are super excited!’,  schreef Kawempe Youth Centre op 1 maart jl. op facebook.

Daar hadden zij alle reden toe. Die dag werd bij KYC, voor de duur van twee jaar, gratis toegang tot internet gelanceerd.
Internetprovider Airtel Uganda heeft dit centrum voor deze service geselecteerd, in het kader van haar programma ‘Powering Public Libraries with Airtel’s fast speed 4G’.

Kerstactie 2018 : de KACHICA school kan vooruit!

De kerstactie 2018 was een geweldig succes!

Alle acties, collectes en persoonlijke giften leverden totaal € 28.094 op!
Een prachtig resultaat! Hartelijk dank!
Mirembe vult het aan tot de benodigde € 30.664 zodat Wilde Ganzen na verhoging bijna 46.000 euro kan overmaken voor de verdere bouw van de school.
Ze kunnen nu flink doorpakken voor Kamuli Childcare Nursery and Primary School.
Voor 2019 waren de plannen heel ambitieus: men wilde in dat jaar de school grotendeels afbouwen.
Echter met de opbrengst van deze kerstactie kunnen nog niet alle nodige werkzaamheden worden voltooid.
In de loop van 2019 worden nog collectes gehouden en acties gevoerd om volgend jaar verder te kunnen afbouwen. Ook daarbij steunt Wilde Ganzen weer.

Rose bezoekt Kamuli Childcare Nursery and Primary School

Kamuli, Rakai, 13 juli 2018.

Met Afrikaans enthousiasme worden Rose Muberalugo en Sharifa Nabaweesi in het dorp ontvangen door het schoolhoofd Kizito Kalanzi en zijn vrouw en onderwijzeres Josephine.
Eenmaal op het schoolterrein stromen alle kinderen de klassen uit om voor hen te zingen, te dansen en te bidden voor een veilige reis.
Eén voor één vertellen de leerlingen van groep 7 hoe blij ze zijn met de nieuwe ontwikkelingen van hun school. Ze beloven hard te werken voor hun examen. Rose verheugd al zich met hen op een groot examenfeest!

Elisabeth Namaganda Memorial Day: een succes!

Kampala, 23 juni 2018.
Gasten drommen samen om een herdenkingsboekje te kopen.

Ter herdenking van Elisabeth Namaganda wordt een mis gevierd, het koor zingt en er zijn veel toespraken, formele, maar ook spontane verhalen met steunbetuigingen aan het goede doel van deze dag.
De Elisabeth Namaganda Memorial Day herdenkt haar overlijden zes jaar geleden en is ook de start van een breed opgezette fondsenwerving.

Er zijn 300 uitnodigingen verstuurd. Van de 164 aanwezigen geven 124 gasten directe bijdrage voor het ENF schoolgeldenfonds. Phiona heeft het druk met het schrijven van reçu’s voor alle contante donaties; totaal UGX 7.703.000, bijna € 2000.

De eerste maanden van Seechild

Ze zijn enthousiast gestart met de training van de eerste groep kinderen, hoewel de bouw en inrichting nog niet klaar zijn.

Bunamwaya Integrated Skills Training Centre (BISTC) draait en geniet veel steun van de directe omgeving.
De meeste ook de ouders zijn onder de indruk van de vorderingen die hun kinderen in die relatief korte tijd maken.
De inkomsten zijn echter nog onvoldoende om het centrum overeind te houden.
Daarbij zijn er ook nog veel middelen nodig om de beroepsgerichte opleidingen te kunnen starten.

Boeken voor de Kawempe Bibliotheek

Juni 2018. Op korte termijn zijn nieuwe en meer schoolboeken nodig.

De mobiele bibliotheek service voor scholen verloor enkele klanten toen de overheid voor januari 2018 een nieuwe syllabus aankondigde en KYC niet kon garanderen over voldoende nieuwe schoolboeken te kunnen beschikken.
Het ministerie stelde overigens in februari de vernieuwing een jaar uit o.m. omdat men de logistiek niet rond kreeg.
Inmiddels overwegen een paar scholen op hun besluit terug te komen de bibliotheek service te stoppen. Zij willen er wel op kunnen rekenen dat er voldoende up-to-date lesmateriaal beschikbaar is.
Dit benadrukt de noodzaak om op korte termijn de schoolboekenvoorraad te vernieuwen en te verruimen.