Tag Archives: onderwijs

Kawempe Youth Centre 20 jaar!

Op 3 september 2019 was het twintig jaar geleden dat er in Kawempe, één van de vijf stadsdelen van Kampala, een jeugdbibliotheek startte

Esther Kyazike stond aan de wieg van het initiatief en liet het onder haar leiding uitgroeien tot het jongerencentrum dat het nu is, met steun van onder andere Stichting Mirembe. Esther deelt haar vreugde over deze 20e verjaardag in een berichtje:

‘Vandaag vier ik 20 jaar bibliotheek- en jeugdwerk in Kawempe. Op 3 september 1999 werd een jeugdbibliotheek, de eerste in zijn soort in dit stadsdeel, gelanceerd door toenmalig staatssecretaris voor basisonderwijs, hare excellentie mevrouw Bitamazire.

De Elisabeth Namaganda Stichting pakt door

Eindelijk zijn de vergunningen binnen! De bouw van een restaurant en winkeltjes aan de parkeerplaats kan na jaren uitstel beginnen.

De parkeergelden zijn al langer een aanvullende bron van inkomsten voor dit schoolgeldfonds. Samen met het al 20 jaar lopend partytenten-project brengen zij zo’n 45% van de nodige schoolgelden op.

Het bestuur van de Elisabeth Namaganda Foundation (ENF) wil met het ontwikkelen van lokale charitatieve initiatieven het eigen aandeel in de kosten van het fonds vergroten en uiteindelijk onafhankelijk worden van buitenlandse donoren.

Feestelijke opening van het computerlokaal van de Bukeeka school

Een feestelijke dag voor de Bukeeka C/U Primary School met veel muziek, dans en een uitgebreide gezamenlijke lunch

15 Augustus 2019, Kangulumira, Kayunga District, Jinja

Het computerlokaal en de bibliotheek van deze lagere school, met 738 leerlingen en 20 stafleden, biedt ook aan de omgeving toegang tot het internet en de faciliteiten om ICT opleidingen te volgen.

De hoofdonderwijzer, Mr. Wasswa Ronald Musoke, dankt iedereen die de verbouwing en inrichting van dit lokaal mogelijk heeft gemaakt.

‘Het internet is een ‘global village’, zegt hij. ’Dat is goed voor leren én communiceren. De school en de hele gemeenschap zullen de nieuwe mogelijkheden uitbuiten.’

Gratis internet voor Kawempe Youth Centre

‘We are super excited!’,  schreef Kawempe Youth Centre op 1 maart jl. op facebook.

Daar hadden zij alle reden toe. Die dag werd bij KYC, voor de duur van twee jaar, gratis toegang tot internet gelanceerd.
Internetprovider Airtel Uganda heeft dit centrum voor deze service geselecteerd, in het kader van haar programma ‘Powering Public Libraries with Airtel’s fast speed 4G’.

Kerstactie 2018 : de KACHICA school kan vooruit!

De kerstactie 2018 was een geweldig succes!

Alle acties, collectes en persoonlijke giften leverden totaal € 28.094 op!
Een prachtig resultaat! Hartelijk dank!
Mirembe vult het aan tot de benodigde € 30.664 zodat Wilde Ganzen na verhoging bijna 46.000 euro kan overmaken voor de verdere bouw van de school.
Ze kunnen nu flink doorpakken voor Kamuli Childcare Nursery and Primary School.
Voor 2019 waren de plannen heel ambitieus: men wilde in dat jaar de school grotendeels afbouwen.
Echter met de opbrengst van deze kerstactie kunnen nog niet alle nodige werkzaamheden worden voltooid.
In de loop van 2019 worden nog collectes gehouden en acties gevoerd om volgend jaar verder te kunnen afbouwen. Ook daarbij steunt Wilde Ganzen weer.

Rose bezoekt Kamuli Childcare Nursery and Primary School

Kamuli, Rakai, 13 juli 2018.

Met Afrikaans enthousiasme worden Rose Muberalugo en Sharifa Nabaweesi in het dorp ontvangen door het schoolhoofd Kizito Kalanzi en zijn vrouw en onderwijzeres Josephine.
Eenmaal op het schoolterrein stromen alle kinderen de klassen uit om voor hen te zingen, te dansen en te bidden voor een veilige reis.
Eén voor één vertellen de leerlingen van groep 7 hoe blij ze zijn met de nieuwe ontwikkelingen van hun school. Ze beloven hard te werken voor hun examen. Rose verheugd al zich met hen op een groot examenfeest!