In Kamuli Childcare Nursery and Primary School,Nieuws,Onderwijs,Tusaidiane,Water

Nieuwe uniformen voor Kachica

Kamuli, 30 december 2019.
Rose Muberalugo bezoekt Kamuli Childcare Nursery and Primary School

Ik ga een belofte inlossen, die ik bij m’n vorig bezoek deed aan de ouders van groep zes: nieuwe uniformen voor die snel groeiende zesdeklassers. Een gift van de NH. Gemeente Heumen en de KBO Malden.
Sharifa en ik vertrekken al vroeg uit Kampala en worden tegen de middag ontvangen in het huis van Mr. Kalanzi, het schoolhoofd en zijn vrouw Josephine, onderwijzeres en voorzitter van de vrouwengroep’.

Mr. Kalanzi geeft een rondleiding, trots op alles wat al met hulp van de sponsors is bereikt.
De school groeit snel. Elke dag meldt zich wel een nieuwe leerling.

Het  onderwijs is op goed niveau. De leerlingen halen mooie resultaten op de landelijke examens.

Het is kerstvakantie, maar uit het dorp verzamelen zich een aantal kinderen, die enthousiast zijn over de stoffen voor de uniformen en de pennen die zij krijgen.
Als symbool voor de nieuwe schoolkleding overhandigt Rose een boek vol fantasierijke ontwerpen voor uniformen.
Kalanzi toont de bezoekers ook de plek waar de waterput is geslagen. Dit voorjaar komt voor de school en het hele dorp schoon water.
‘De vernieuwing van de school verbetert nu al het leven in Kamuli. In het dorp ontmoet ik een paar mannen en vrouwen. Zij danken God en bidden voor alle weldoeners van de school en hun dorpsgemeenschap.’

Voor Kamuli wordt op verschillende plaatsen in het land deze winter actie gevoerd. Wij hopen voldoende geld bijeen te brengen om deze school echt af te kunnen bouwen.
Lees daar hier meer over.

Hier vindt u meer achtergrondinformatie over de Kachica school in Kamuli