In Kamuli Childcare Nursery and Primary School,Nieuws,Onderwijs,Tusaidiane

Rose bezoekt Kamuli Childcare Nursery and Primary School

Kamuli, Rakai, 13 juli 2018.

Met Afrikaans enthousiasme worden Rose Muberalugo en Sharifa Nabaweesi in het dorp ontvangen door het schoolhoofd Kizito Kalanzi en zijn vrouw en onderwijzeres Josephine.
Eenmaal op het schoolterrein stromen alle kinderen de klassen uit om voor hen te zingen, te dansen en te bidden voor een veilige reis.
Eén voor één vertellen de leerlingen van groep 7 hoe blij ze zijn met de nieuwe ontwikkelingen van hun school. Ze beloven hard te werken voor hun examen. Rose verheugd al zich met hen op een groot examenfeest!

Het nieuwste gebouw, boven aan het begin van het terrein, is net in gebruik genomen.
Deze maand wordt begonnen met het boren van de waterput en het leggen van de leidingen. Dit project dat niet alleen de school, maar het hele dorp van schoon bronwater zal voorzien, wordt gefinancierd door Rotary Nederland.
Tusaidiane, waarvan Sharifa directeur is, houdt toezicht op de aanleg en nieuwbouwprojecten. Zij is ook de adviseur van de schoolleiding en coacht op verzoek de vrouwengroep.
Zonder Tusaidiane was dit geheel nooit van de grond gekomen.
De betrokken ouders doen echter zo veel ze kunnen zelf. Zij helpen op school en koken voor de kinderen.
Dankzij de door hen aangelegde afwatering stroomt het water nu niet meer over het terrein. De omheining is goed verzorgd en dichtgegroeid. Het vee wordt nu buiten gehouden.

De mensen op school en de ouders blijken goed op de hoogte van de acties die in Nederland voor hen worden gehouden. Enthousiast vertellen ze Rose, “Mamma-Tyron’, dat ze het filmpje hebben gezien van de sponsorloop van Tyron en zijn medeleerlingen. Ook vragen zij alle goede gevers te bedanken die via collecties in de kerken geld bijeen brachten.

Leraren en leraressen vertellen over de blije sfeer op school en hoe happy zij daarmee zijn.
‘Te zien dat de mensen weer hoop in hun ogen hebben en vertrouwen in de toekomst uitstralen, maakte de meeste indruk op mij’, vertelt Rose.

Lees hier meer over de sponsoractie op de Nikolaasschool

Hier vindt u meer over Kamuli Childcare Nursery and Primary School.

Op de website van Tusaidiane leest u meer over het waterproject en het bezoek namens de Rotary Nederland.