In Kawempe Youth Centre,Nieuws,Onderwijs

Boeken voor de Kawempe Bibliotheek

Juni 2018. Op korte termijn zijn nieuwe en meer schoolboeken nodig.

De mobiele bibliotheek service voor scholen verloor enkele klanten toen de overheid voor januari 2018 een nieuwe syllabus aankondigde en KYC niet kon garanderen over voldoende nieuwe schoolboeken te kunnen beschikken.
Het ministerie stelde overigens in februari de vernieuwing een jaar uit o.m. omdat men de logistiek niet rond kreeg.
Inmiddels overwegen een paar scholen op hun besluit terug te komen de bibliotheek service te stoppen. Zij willen er wel op kunnen rekenen dat er voldoende up-to-date lesmateriaal beschikbaar is.
Dit benadrukt de noodzaak om op korte termijn de schoolboekenvoorraad te vernieuwen en te verruimen.

School bibliotheken
Schoolboeken worden intensief gebruikt door meerdere kinderen tegelijk. Ze slijten snel. Veilig opbergen en tegelijkertijd makkelijk toegankelijk houden voor de leerlingen is een uitdaging voor veel scholen.
Kawempe YC heeft goede boekenkasten laten maken die de deelnemende scholen deels via afbetaling kunnen aanschaffen.
Het centrum wil leerkrachten en enkele leerlingen trainen om zelf een schoolbibliotheek en documentatie centrum op te zetten, zodat zij op termijn minder afhankelijk worden van de diensten van KYC.

Actie geslaagd!

Voor de versterking van de mobiele bibliotheekservice en de opzet van schoolbibliotheken vroegen wij in de maanden juli tot en met november 2018 uw hulp. Dankzij de vele gulle giften en de substantiële bijdragen van kringloopwinkel BASTA in Nijmegen en de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Boxmeer konden wij in december  het beoogde bedrag van € 5000 over maken. Hartelijk dank!

Lees hier een verslag van Esther Kyazike over de stand van zaken (Engels)**)

Achtergrond informatie over KYC vind u hier

Projectbeschrijving en begrotingen kunt u via het contactformulier aanvragen