In Nieuws,Schoolgeld

Elisabeth Namaganda Memorial Day: een succes!

Kampala, 23 juni 2018.
Gasten drommen samen om een herdenkingsboekje te kopen.

Ter herdenking van Elisabeth Namaganda wordt een mis gevierd, het koor zingt en er zijn veel toespraken, formele, maar ook spontane verhalen met steunbetuigingen aan het goede doel van deze dag.
De Elisabeth Namaganda Memorial Day herdenkt haar overlijden zes jaar geleden en is ook de start van een breed opgezette fondsenwerving.

Er zijn 300 uitnodigingen verstuurd. Van de 164 aanwezigen geven 124 gasten directe bijdrage voor het ENF schoolgeldfonds. Phiona heeft het druk met het schrijven van reçu’s voor alle contante donaties; totaal UGX 7.703.000, bijna € 2000.

Vijfendertig mensen geven zich op als donateur van het Elisabeth Namaganda Fonds.
Er zijn bronzen, zilveren , gouden en platina lidmaatschappen oplopend van 25 tot 250 euro per jaar.
Het is in gang gezet: mensen willen zich beijveren om nog meer leden te werven.

In de loop van de jaren heeft het schoolgeldfonds  bijna 3000 kinderen in staat gesteld hun opleiding af te maken. Daarnaast stichtte Elisabeth ook een school voor kansarme meisjes in Ggulama. Deze school groeide, na problematische eerste jaren, uit tot een succesvolle opleiding en heeft nu naast de MBO-opleiding ook een middelbare school.
Leerlingen van deze Elisabeth School zingen een lied speciaal geschreven over de inzet van Elisabeth Namaganda voor de scholing van meisjes en vrouwen. Veel gasten zijn ontroerd.

Tijdens de uitgebreide lunch stelen de studenten van deze school de show met traditionele dansen.
Het is een geanimeerde maaltijd met een barbecue en speciaal gebottelde Elisabeth Namaganda wijn. Wijn maken van lokale fruitsoorten is een van de langgeleden door haar gestarte projecten.
Op de achtergrond draait de ruwe versie van een film met herinneringen aan Elisabeth Namaganda .

De fotorapportage toont een echt feest en een veelbelovende start van een op eigen charitas gebaseerde stichting.
De opbrengst van deze dag, UGX 12.000.000, € 3000, is een begin: de werving gaat door.

Klik hier voor een pdf van het Elisabeth Namaganda herdenkingsboekje

Hier is de link naar  ‘The Call’, een film over Elisabeth Namaganda ‘s leven en werk. In een sfeer van een Afrikaanse palaver  getuigt de film van de grote betekenis die Elisabeth had  voor veel mensen en zij hen nog steeds inspireert.

Lees hier achtergrond informatie over het Help Me to School Programme.