In Nieuws,Onderwijs,Tusaidiane,Water,Weeskinderen

Razendsnelle bouw school in Mannya.

Het bouwterrein van de St. Francis Little Birds Nursery & Primary School bruist van activiteit.

In het najaar begon de bouw en het moet het klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar op 22 februari 2016.

Op zaterdag 20 januari zag Guus Verzellenberg de contouren van een helemaal nieuw school complex. Een maand later, 19 februari, wordt de vernieuwde school formeel overgedragen aan de ouders en het schoolbestuur.

Begin februari kregen we de vijfde voortgangsrapportage binnen en het terrein zag er al weer heel anders uit. Klik hier voor dit bericht.
Bij de start van het nieuwe schooljaar is het gelukt, bijna alles is klaar: de slaapzalen voor de eindexamenklassen en ook de kleuterklassen en de toilet- en bad gebouwen.
In de keuken wordt op de energiezuinige en veilige kookplaatsen gekookt.
Ook de klaslokalen voor de ‘vocational training’ zijn ingericht. Hier krijgen  de lagere schoolverlaters, die niet verder kunnen studeren, een vervolgopleiding.
De afwatering van dit op een helling liggend terrein vereiste uitgebreide voorzieningen. De terrassen zijn geëgaliseerd. De schilders hebben eer van hun werk. Alleen de eetzaal moet nog worden afgebouwd.
De omheining wordt gesloten. Omwonenden maken druk gebruik van de waterpomp. Het hekwerk zal ook helpen dat te beperken tot vaste tijden. Het levert meer rust is tijdens  de lesuren en een kleine inkomstenbron voor de school.
De ouders bewonderen het nieuw schoolmeubilair. Een trotse hoofdonderwijzer spreekt hen toe.
Met het overhandigen van een brief draagt Kees Ebskamp van Tusaidiane Uganda namens St. Francis-Rakai-Initiative Marburg en Stichting Mirembe de zorg voor het nieuwe complex over aan het Fralibi bestuur en de ouders.

Lees hier deze brief.

Lees hier verder over deze school.