In Gehandicapten,Gezondheidszorg,jongeren,Nieuws,Onderwijs,SEECHILD,Tusaidiane

Seechild Jaarverslag 2022

Kampala, 31 januari 2023. Fred Matovu stuurt het jaarverslag 2022, waarin hij met trots ook de opening aankondigt van een tweede centrum in Mpigi, 60 km van Kampala.

Het Seechild rehabilitatie project in Bunamwaya, Kampala, loopt inmiddels ruim 5 jaar.
SEECHILD, voluit Sustainable Effective Empowerment of Children with Disabilities, is een onafhankelijke organisatie voor ouderbegeleiding en zorg in de thuissituatie van gehandicapte kinderen.
Op het Bunamwaya Integrated Day Skills Training Centre (BISTC) worden scholingsprogramma’s gegeven aan kinderen en jongeren met lichamelijk en geestelijke beperkingen. Kinderen met beperkingen zijn in een arme, kinderrijke omgeving letterlijk de laatsten, voor wiens ontwikkeling en zelfstandigheid aandacht en geld is. Een plaatselijk initiatief zoals Seechild, dat Mirembe financieel ondersteunt, beantwoordt dan ook aan een enorme behoefte.

Het “End year Report 2022” biedt in een gedetailleerde rapportage een beeld van de ondersteunde kinderen en hun ouders. De leerkrachten schrijven zelf over de resultaten van hun programma’s.
De rapportage toont een groot aantal foto’s, die op zich al een indringend verhaal vertellen.
U leest ook welke ondersteuning ouders en andere betrokkenen in Oeganda geven.
De effecten van de Corona maatregelen en van de recente ebolavirus uitbraak hebben diepe sporen nagelaten in Oeganda. Toch lukt het een groot aantal ouders het afgelopen jaar de ontwikkeling van hun kind financieel te steunen. Het centrum heeft een groot draagvlak in de lokale gemeenschap, maar dat is uiteindelijk niet genoeg.

Seechild heeft, op verzoek van de lokale bevolking en gesteund door andere sponsoren dan Mirembe, in februari 2023 op 60 km van Kampala een 2e locatie geopend: Mpigi Integrated Training Centre (MISTC). Op de laatste bladzijden van de rapportage ziet u daar een impressie van.
In de totale zorgbehoefte voor kinderen en jongeren met lichamelijk en geestelijke beperkingen in Oeganda misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar deze kinderen in Mpigi hebben gelukkig perspectief!

Lees hier het “End year Report 2022” (Engels), het is de moeite waard!

Hier vindt u meer berichten over Seechild.