In Nieuws,Overige,Tusaidiane

Tusaidiane Uganda Ltd. ‘geafrikaniseerd’

Het management en eigendom van Tusaidiane Uganda Ltd. is volledig over gegaan in Oegandese handen.

Het bestuur o.l.v.  Kees Ebskamp besloot op 21 januari jl. alle eigendomsrechten over te dragen aan de Oegandese bestuursleden. Sharifa Nabaweesi krijgt de leiding van het management team.

Dit is de laatste stap in het proces van volledige ‘Oegandesering’ dat Kees Ebskamp, de oprichter en manager van Tusaidiane, al een tijd geleden had ingezet.

Kees trekt zich terug uit de dagelijks leiding en krijgt na 1 april 2017 een meer adviserende functie als bestuursvoorzitter.
Stichting Mirembe feliciteert het bestuur en medewerkers van Tusaidiane U.L. van harte met deze historische stap.  Zij geven hiermee een nieuwe dimensie aan het begrip ‘sociale onderneming’, een voorbeeld voor veel anderen.
Hun jaarverslagen tonen hoe zij een balans weten te houden tussen de doelstellingen van hun onderneming en de behoeften en belangen van de mensen waarvoor zij werken.
Voor Stichting Mirembe treedt Tusaidiane U.L. op als installateur van drinkwater en zonne-energie installaties, uitvoerder van bouw- en renovatieprojecten, coach en trainer van lokale besturen en als adviseur en trustee in financiële  zaken.

In de jaren dat Mirembe en Tusaidiane U.L. samenwerken  groeide onze bewondering. Hoe zij een zakelijke, doelgerichte aanpak en accurate en transparante verslaglegging weten te combineren met een persoonlijke coaching en leiding geven op grass-root niveau.

Wij wensen Tusaidiane U.L. veel succes en hopen dat wij nog lang en intensief samen kunnen werken in Oeganda.

Bezoek hier de website van Tusaidiane Uganda Ltd. en de site van Stichting Tusaidiane Nederland.

Gerelateerd aan dit project:

Veilig drinkwater, een eerste levensbehoefte.
Maar als het er is moet je het ook goed gebruiken!

Daar zijn we het over eens, ook de lokale leiders.
Zij vragen hulp bij voorlichting en instructie over veilig drinkwater.
Tusaidiane Uganda biedt bestaande gebruikersgroepen hiervoor training en begeleiding.

Lees verder…

Educatieve upgrade trainingen van lokale besturen en voorlichtingscampagnes aan gebruikersgroepen van al enige tijd bestaande drinkwatervoorzieningen.

Doel is het verbeteren van effectief en hygiënisch gebruik van drinkwater.
Lees meer  Facts & Figures

Lees hier het verslag van de bijeenkomst in 2016.
Ook medio 2017 wordt weer een landelijke plenaire bijeenkomst voor de leiders van de gebruikersgroepen georganiseerd.

*) Tusaidiane U.L. is een zelfstandige sociale onderneming, die wij leerden kennen als installateur van drinkwater- en zonne-energie-installaties, hun oorspronkelijke kernactiviteiten.
Inmiddels treden zij voor Stichting Mirembe op als uitvoerder van bouw- en renovatieprojecten, coach en trainer van lokale besturen en als adviseur en trustee in financiële zaken.

%d bloggers liken dit: