In Nieuws,Onderwijs

Vernieuwing ICT van Kawempe Youth Centre

Het is hard nodig. Zowel de internetservice als het eigen intranet functioneert niet meer goed. In heel Oeganda is internet een probleem, maar voor dit centrum is een goede ICT voorziening een noodzaak.

In een vorig bericht schreven we dat Kawempe Youth Centre (KYC) in 2017 een moeilijk jaar doormaakte. De groei van het eigen inkomen uit het internetcafé , de leeszaal en de mobiele bibliotheek stagneerde en daarmee vertraagde ook de groei naar zelfstandigheid.
De ICT is niet alleen de basis voor allerlei computercursussen als trainingen voor startende ondernemers en onderwijzers van de scholen. Voor veel studenten is toegang tot literatuur en vakinformatie onontbeerlijk.

De voorziening is ook nodig om taken te vervullen in de netwerken van educatieve hulporganisaties waar KYC in deelneemt.
Verbetering van de ICT mogelijkheden en ontwikkeling van een lokaal intranet met een e-boek bibliotheek blijken noodzakelijk om het centrum weer aantrekkelijk te maken voor scholieren en studenten.

Met een herzien business plan voor de ICT voorzieningen, de mobiele bibliotheek en de leeszaal hoopt de leiding het financiële draagvlak weer te verbreden.
Voor de ICT vernieuwing is een aanvraag en plan goedgekeurd en heeft Mirembe inmiddels € 2.300,- overgemaakt.
Daarvoor kregen wij enkele speciale donaties, waarvoor hartelijk dank!

Zie hier het projectvoorstel.(Engels) *)

Lees hier een update van Esther Kyazike over de stand van zaken (Engels) **)

Achtergrond informatie over KYC vind u hier

%d bloggers liken dit: