Categorie:  Microkrediet

Hieronder ziet u ons nieuwsoverzicht in de categorie: Microkrediet.
Lees hier alles over onze projecten en microkrediet.

Change only takes place through action.
Author: Dalai Lama

Armoede is de moeder van alle problemen

Armoede is de moeder van alle problemen.
Lees over het succes van de CHIDFEA vrouwen

Lydia Matovu stuurt een uitgebreid verslag.
Zij is contactpersoon en een van de oprichtsters van Chidfea in 2012. Met hun onderling microkredietfonds hebben zij zelf wezenlijke stappen voorwaarts gezet in het bestrijden van de armoede.
‘Onze vrouwengroep groeide van 10 alleenstaande moeders naar het huidige aantal van 50 actieve leden, die ieder een eigen kleine onderneming hebben.
De basis van ons succes zijn de trainingen van Tusaidiane, het werken in kleine groepjes van vijf vrouwen en de cruciale rol van onze gekozen groepsleidsters’,
vertelt Lydia

CHIDFEA volwassen!

Gaba, Kampala, 30 januari 2018

Op bezoek bij CHIDFEA treft Guus Verzellenberg zelfbewuste vrouwen die weten wat ze kunnen en willen.
Ruim drie jaar geleden waren ze met vijfentwintig, meest alleenstaande moeders met kinderen.
Pratend over opvoeden en proberen rond te komen, begonnen ze een spaar- en mikrokredietfonds om hun situatie te verbeteren. Er viel veel te leren. Over zaken doen, met leningen omgaan en hoe elkaar te stimuleren en steunen.
Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane en haar medewerkers coachten en trainden hen.

FRALIBI CDA in de problemen

St. Francis Little Birds Nursery & Primary School floreert!

De FRALIBI vereniging voor gemeenschapsontwikkeling, die de formele eigenaar van de school is, disfunctioneert echter op al haar taken.
We zijn nu over de helft van het vijfjaar-ontwikkelplan voor de Fralibi gemeenschap en de school.
De gemeenschappelijke droom was:

• Francis Nursery & Primary School is een normale, goed onderwijs leverende ,erkende school, duurzaam en financieel gezond.
  • De FRALIBI gemeenschap heeft een sociaal en economisch niveau dat
    • ieder gezin in staat stelt schoolgeld te betalen voor de wezen en kwetsbare kinderen.
    • en kan bijdragen aan een fonds voor vervolgopleiding van kinderen die van de lagere school komen.
  • De FRALIBI groep genereert eigen inkomen om
    • te kunnen zorgen voor wezen en kwetsbare kinderen waarvoor de pleegouders dat niet kunnen en
    • substantieel te kunnen bijdragen aan het schoolfonds voor vervolgopleidingen.

Lening voor succesvol CHIDFEA

Het gaat goed met deze vrouwengroep in Kampala.

In januari vertelden wij u al daarover.
De training en coaching van Tusaidiane werpt vruchten af.
De terug betaal discipline van het spaar en leenfonds is uitstekend en steeds meer vrouwen melden zich aan.
Van dit succes getuigen de bedrijfsbezoekjes waarvan het team van Tusaidiane hier verslag doet.
De slechtere economische situatie prikkelt het ondernemerschap en de vraag om krediet neemt toe.
De Child Development and Family Employment Action groep geeft alleen een lening als de betreffende vrouw een eenvoudig, maar realistisch businessplan maakt.

Goed jaar voor de CHIDFEA Vrouwengroep

Kampala januari 2017
Tusaidiane stuurt het CHIDFEA einde jaarrapport 2016

Het gaat goed met deze  vrouwengroep.
In 2016 zijn 24 nieuwe leningen uitgegeven variërend van 500.000 tot 1.000.000 UGX
De aflos discipline is goed.
Met de leningen hebben de vrouwen hun levensomstandigheden drastisch kunnen verbeteren.
Ze hebben nu gezonde kleine ondernemingen en kunnen in de basisbehoeften van hun gezinnen voorzien

Microkrediet, theorie en praktijk.

Kampala 22 juli 2016, bezoek aan de CHIDFEA vrouwengroep.

Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane geeft de leden van de CHIDFEA vrouwengroep een vervolg les boekhouden en omgaan met de leningen die zij nemen.
Samen met iemand van het bestuur gaat zij vervolgens bij hen kijken hoe het nu in de praktijk gaat.

Lees het verslag over een vijftal deelnemers.