In CHIDFEA,Empowerment,Microkrediet,Nieuws,noodhulp,Vrouwen

Eerste noodhulp aan de vrouwen van CHIDFEA

Ggaba, Kampala, 29 juni 2020. Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane bericht:

‘Deze maandag  was ik bij de distributie van de eerste hulppakketten aan de meest getroffen vrouwen van Chidfea.
Lydia Matovu en Betty Nakabilwa, de leiders van deze groep, kochten de voorgaande dagen maismeel, bonen, suiker, bakolie, zeep en gezichtsmaskers en stelden de pakketten samen.’

Op 15 juni konden zij deze vrouwen pas bezoeken en werd duidelijk in wat voor hopeloze situatie zij zaten.

Naast het wegvallen van hun inkomen als gevolg van de corona maatregelen raakten velen door het hoogwater van het Victoriameer hun woning en hun winkel of marktkraam kwijt.
Lees hier het verslag van dat eerste bezoek.

De Chidfea leden hielpen elkaar zoveel zij konden. Ook al raakte hierdoor hun gezamenlijke microkrediet saldo op na twee maanden.
Nadat stichting Mirembe had aangekondigd hen te gaan helpen hebben zij in onderling overleg 23 vrouwen geselecteerd die het meest in nood zaten.  Zij kregen allen een voedselpakket, 200.000 Uganda shilling (€ 50) handgeld en uitleg over zelfbescherming en maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus.
Sharifa vertelt: ‘Een van de dames lag in bed en bleek door diabetes te ziek om te werken; zij verkoopt normaal drankjes. Zielsgelukkig was zij met de hulp!
Zij niet alleen. Alle vrouwen reageerden blij verrast. Ze zijn getroffen doordat de Chidfea groep haar leden zo daadwerkelijk bijstaat met de hulp van Tusaidiane Uganda en Stichting Mirembe’.

Meteen na het bericht over de noodsituatie hebben we geld overgemaakt, ‘geleend’ uit reserveringen voor 2021, en zijn we sponsors gaan zoeken. Door ons krappe budget kon Mirembe echter niet iedereen meteen helpen. De overige 22 vrouwen komen aan bod in de tweede fase van deze hulpactie.
Wij hopen snel het nodige geld bijeen te krijgen.

Helpt u mee?
Dat kan via de website of rechtstreeks op onze bankrekening: NL28 ABNA 0422 572 020, o.v.v. COVID-19 noodhulp. Dank u wel!

Het verslag van Sharifa staat hier. (Engels)

Lees hier meer over CHIDFEA, de tot voor kort zo succesvolle vrouwengroep.

Meer over alle Covid-19 noodhulpprojecten van Stichting Mirembe vindt u hier .