In Empowerment,Gezondheidszorg,Kawempe Youth Centre,Nieuws,Onderwijs

Kawempe Youth Centre, de uitdagingen van groei

KYC beleeft een periode van ongekende groei.
Dat is fantastisch, maar maakt het voortbestaan van KYC ook moeilijk.

KYC zal meer inkomen uit eigen activiteiten moeten genereren en de transformatie gaan maken van een donor-afhankelijke NGO naar een sociale onderneming.

De jeugdbibliotheek, met mobiele bibliotheek voor scholen, het ICT programma met computertraining en internetfaciliteiten, haar dans- en muziekgroep en het groot aantal activiteiten in en voor de lokale gemeenschap; de afgelopen twintig jaar is KYC steeds belangrijker geworden voor Kawempe, een grote buitenwijk van Kampala. *)

Een groot aantal kinderen en jongeren hervinden er hun eigenwaarde. Ze krijgen hulp in het aanboren en ontwikkelen van talenten, het verbeteren van schoolprestaties en creëren zo toekomstmogelijkheden. Enkelen van hen zijn een tijdje vrijwilliger op het centrum.

Ontwikkeling
Stichting Mirembe draagt KYC een warm hart toe en steunt het centrum al tien jaar.
Prioriteiten waren staf- en organisatieversterking. Beleid, training van medewerkers, standaardiseren van processen en een groot aantal nadere aspecten kregen nieuwe aandacht na analyse en advies van een lokale coach.
Ook financierde Mirembe een aantal concrete zaken zoals de boekenvoorraad, het versterken van ICT faciliteiten en nieuwe toiletten.
Zoals gezegd, dit leidde tot grote bloei, maar niet tot meer inkomen.

Volgende stap nodig

Met steun van Wilde Ganzen is in de tweede helft van 2019 een consultant aangetrokken.
Met bestuur, medewerkers en jongeren heeft deze gewerkt aan de ontwikkeling van een bedrijfsplan voor de komende vijf jaar. Het bedrijfsplan dient om een duurzame toekomst voor KYC te realiseren. Ook wordt onderzocht hoe KYC het aantal en soort sponsors en donateurs kan uitbreiden.
Naar verwachting leidt dit eind 2019 tot een aantal concrete plannen, deelprojecten met bijbehorende financieringsvoorstellen.
Wij willen KYC graag blijven steunen in deze belangrijke ontwikkelingen, in ieder geval de komende twee jaar. In die periode zal hierin geïnvesteerd moeten worden om die duurzame toekomt mogelijk te maken.
De begroting voor de ontwikkeling van het business plan, met medewerking van een consultant bedraagt € 1.635,- (7.000.000 Ugandese Shilling).

*) Hier lichten we een paar van de vele activiteiten van KYC eruit.

Op 3 september 2019 vierde Kawempe Youth Centre haar 20 jaar bestaan. Lees hier het bericht van Esther Kyazike

Hier vindt u meer achtergrond informatie over Kawempe Youth Centre.