In Gehandicapten,Gezondheidszorg,jongeren,Nieuws,Onderwijs,SEECHILD

Seechild: succes en onzekerheid

Fred Matovu heeft de leiding van Seechild: ‘De snelle verbetering van de kinderen onderstreept het bestaansrecht van beide centra. Ouders ‘fall in love with our Centers’ en prijzen onophoudelijk de positieve vooruitgang die hun zoons en dochters laten zien.’

Het bijgaand halfjaarlijks verslag (Engels) bevat ook een mooie fotorapportage van de dagelijkse activiteiten.
Dit illustreert het grote belang van Seechild voor verbetering van de levens van de gehandicapte kinderen en hun families.

Waardering
De lovende woorden en ook materiele steunbetuigingen op de jaarlijkse ‘Speech Day’ in het Bunamwaya Center zijn een opsteker. De Minister voor Gehandicaptenzorg prees de instelling en gaf een jaar schoolgeld voor een viertal kinderen. ‘Het was een vreugdevolle en kleurrijke dag’, schrijft Fred.
De liefdevolle toewijding van de medewerkers en steun van de lokale gemeenschap samen zijn echter onvoldoende om het voortbestaan van Seechild veilig te stellen.

Rehabilitatie van jongvolwassenen is een succesvol, driejarig traject. Dit deelproject ondersteunt stichting Mirembe nog tot eind 2024.

Onze hulp is tijdelijk.
Een gezonde, onafhankelijke financiële toekomst kan alleen worden gerealiseerd bij goede bedrijfsvoering en financiële administratie. Mirembe helpt bij het verbeteren daarvan en betaalt ook het trainen van de medewerkers.
De inbedding in de eigen gemeenschap is onontbeerlijk. Daarbij hoort ook deelnemen aan het netwerk van andere hulpverlenende organisaties in Oeganda en daarbuiten.
De ondersteuning van dit proces vanuit Nederland is slechts beperkt mogelijk.
Wij coachen het ontwikkeltraject tot een levensvatbare organisatie. Het financieel boven water blijven houden leidt echter uiteindelijk tot meer afhankelijkheid.

Loslaten is noodzakelijk, maar moeilijk voor alle betrokkenen.
Fred is vol vertrouwen: ‘In al deze jaren heeft de Heer ons steeds geholpen als we in nood zaten’.

Lees hier de voorgaande berichten

Hier vind u achtergronden van Seechild.
Voor meer specifieke en gedetailleerde informatie over Seechild kun u ons altijd benaderen.