In CHIDFEA,Empowerment,Microkrediet,Nieuws,Tusaidiane,Vrouwen

Microkrediet, theorie en praktijk.

Kampala 22 juli 2016, bezoek aan de CHIDFEA vrouwengroep.

 

Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane geeft de leden van de CHIDFEA vrouwengroep een vervolg les boekhouden en omgaan met de leningen die zij nemen.
Samen met iemand van het bestuur gaat zij vervolgens bij hen kijken hoe het nu in de praktijk gaat.

Lees het verslag over een vijftal deelnemers.


Teopista Ssemwanga leende UGX 500.000, ongeveer € 130. Zij kon daarmee de vijf kamers die zij verhuurt renoveren. Die brengen nu UGX 450 000 per maand op. Hiermee kan zij de lening op tijd terugbetalen en houdt zij geld over om voor haar drie al grotere kinderen te zorgen.

Babra Katusime gebruikt haar lening van UGX 300.000, € 85, voor haar kapsalon in de wijk Kabagala. De zaken gaan nu goed. Zij kan aflossen en de levensstandaard van haar gezin verbeteren.

Rebekka Nabawakuka heeft een restaurantje. Het geleende geld gebruikte zij om meer chapati ’s om te zetten. Zij nam enkele mannen in dienst die voor haar bakken en verkopen en dagelijks afrekenen. Het loopt goed en naast het aflossen kan zij nu beter voor het gezin zorgen en zelfs wat geld sparen.

Jane Namawerusi is ook kapster en kocht van haar lening van UGX 300.000 o.a. een haardroger, krullers en een stoel. Zij kan zich nog geen eigen kapsalon permitteren. Jane kapt de mensen bij haar thuis of wordt ingehuurd door andere kapsalons. Zij vlecht dagelijks het haar van vier klanten en verdient daarmee ongeveer UGX 10.000 (+/- € 2,80).

Josephine Namusisi Zalwango kon haar eerste lening van UGX 500.000 al aflossen voordat de termijn verstreken is. Zij kreeg nu een lening van UGX 1.000.000. Zij gebruikt het om de huisjes die zij verhuurt te renoveren. Daarnaast bakt zij koekjes die zij aan een groot aantal winkels levert.
Met de UGX 500.00 die zij maandelijks verdient kan zij de lening aflossen en wat sparen voor haar gezin met kinderen.

Lees hier een eerder verslag.
Achtergrond informatie over de CHIDFEA vrouwengroep vind je hier.