Tag Archives: spaarkrediet

Microkrediet, theorie en praktijk.

Kampala 22 juli 2016, bezoek aan de CHIDFEA vrouwengroep.

Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane geeft de leden van de CHIDFEA vrouwengroep een vervolg les boekhouden en omgaan met de leningen die zij nemen.
Samen met iemand van het bestuur gaat zij vervolgens bij hen kijken hoe het nu in de praktijk gaat.

Lees het verslag over een vijftal deelnemers.

De vrouwen van CHIDFEA goed van start!

Het microkrediet project geleid door Lydia Matovu loopt goed. Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane, die hen begeleidt, bericht.
De groep startte met 25 vrouwen in 2014 is uitgebreid tot 65 leden. De terugbetalingen verlopen gedisciplineerd en de vrouwen sparen zelfs!
Lees meer over dit project

Verslag van de Women and Widows Club binnen.

Het eerste verslag van de Women and Widows Club, een spaar en microkrediet fonds in Manaya Rakai.
Na de reorganisatie en herstart in juni onder begeleiding van Sharifa Nabaweesi van Tusaidiane Uganda weer going strong!

Lees het verslag in PDF

De Women and Widowsclub maakt deel uit van St. Francis Little Birds Community Development Association in Mannya, Rakai. Lees hier alles over de recente ontwikkelingen van dit project.